Inhoud
Deze tekst hoort bij de 28 geteste webteksten en iconen voor gemeenten.
Aanslag gemeentelijke belastingen en heffingen
Als eigenaar van een huis, bedrijfspand of stuk grond betaalt u gemeentelijke belastingen en heffingen. Alle gemeentelijke belastingen en heffingen staan samen op ÈÈn aanslagbiljet. Het gaat dan onder andere om de onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing en rioolheffing. Ook de WOZ-waarde staat op het aanslagbiljet. U ontvangt de aanslag ieder jaar in februari.
Afvalstoffenheffing
Als gebruiker van een huis betaalt u afvalstoffenheffing voor het inzamelen en verwerken van afval. Alle huishoudens betalen deze heffing.
Rioolheffing
Als eigenaar of gebruiker van een huis betaalt u rioolheffing voor het afvoeren van afvalwater naar het riool. Wij gebruiken de inkomsten om de riolering te onderhouden.
Onroerendezaakbelasting (OZB)
Als eigenaar van een huis, bedrijfspand of stuk grond betaalt u ieder jaar OZB. Het bedrag aan OZB is een percentage van de WOZ-waarde.
Gemeentelijke belasting kwijtschelden
Als u door een laag inkomen niet genoeg geld heeft om de gemeentelijke belastingen te betalen, dan kunt u de gemeente vragen het bedrag kwijt te schelden. Dat kan direct online. U kunt ook een afspraak maken in het gemeentehuis.
<Kwijtschelding aanvragen>
<Maak een afspraak>
Bezwaar tegen gemeentelijke belastingen
Als u het niet eens bent met de aanslag van de gemeentelijke belastingen of als er een fout op het aanslagbiljet staat, dan kunt u bezwaar maken.
<Bezwaar indienen>
Waardering Onroerende Zaken (WOZ)
Wilt u weten wat uw huis, gebouw, perceel of grond waard is? Dan kunt u dat bij ons opvragen. Wij bepalen de waarde ieder jaar opnieuw. Deze waarde noemen we de Waardering Onroerende Zaken (WOZ).
De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van de onroerendezaakbelasting (OZB) en staat ook op het aanslagbiljet van de gemeente. Dit ontvangt u altijd aan het begin van het jaar.
Wanneer u wilt weten hoe de gemeente de WOZ-waarde bepaalt, kunt u het taxatieverslag opvragen. Dit kan online of telefonisch via <14 013>. In het verslag staan de gegevens van uw huis en de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen. Voor het belastingjaar 2017 gaan we uit van de waarde van uw huis op 1 januari 2016.
<Taxatieverslag aanvragen>
Veelgestelde vragen
- Wat doe ik wanneer de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld?
- Wanneer u vindt dat de waarde te hoog is vastgesteld, neemt u contact op met onze taxateur via (012) 314 06 13. De taxateur legt graag uit hoe de WOZ-waarde heeft bepaald. Als blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt, dan past de taxateur dit voor u aan.
<Maak een terugbelafspraak>
-
- Wanneer u het na het gesprek met de taxateur nog niet eens bent met de WOZ-waarde, kunt u bezwaar maken.
[Bezwaar indienen]